חרדות וסטרס

הפיזיולוגיה מאחורי הקלעים של החרדות והסטרס

חרדות וסטרס

1/1/20241 min read

man holding turned-on iPad in front of turned-off MacBook Air
man holding turned-on iPad in front of turned-off MacBook Air

״לעולם לא נדע כמה רעש יש בשקט של זה שלידינו״

בעידן הזה של עומסים ולחץ, הידע הנכון והכלים הנדרשים להתמודד עם מצבי לחץ וחרדה הופכים לחשובים יותר מתמיד. מצבי לחץ משפיעים על בלוטת האדרנל, אשר מפיקה את ההורמון המכונה אדרנלין. אדרנלין נחשב לגורם מרכזי בהתמודדות עם סיכונים ולחץ בזמן מלחמה, אך גם בחיים היומיומיים יש לו תפקיד חשוב. הרמות גבוהות של אדרנלין עשויות לגרום לרמות גבוהות של סטרס וחרדה, אשר בקרב העובדים ובעסקים עשויים להוביל להפסדים משמעותיים, פגיעה בביצועים ולמצבי בריאות רעים.

מנגנון פרקראטומיה: בלוטת האדרנל משפיעה על תהליכי הפרקראטומיה, המסייעים ביציבת דפיקות הלב והלחץ הדם. זהו מנגנון שמסייע להפחתת הסיכונים למחלות לב וכלי דם ומסייע ליציבות הגוף.

יצור אדרנלין: ההורמון אדרנלין שיוצר בבלוטת האדרנל משמש כגורם המעורר תגובות למצבים מסוימים, ומסייע בהתמודדות עם סיכונים ולחץ פיזי. ביכולתו לשפר את ביצועי הלב ולהגביר את זרימת הדם, האדרנלין עשוי לשפר את יכולת ההתמודדות עם סטרס ולחץ.

ניהול תגובות חרדה: בלוטת האדרנל משמשת גם כמנוהלת תגובות החרדה ולחץ נפשי. היכולת להפיק אדרנלין יכולה להשפיע על יכולת התמודדות עם סטרס ולחץ פסיכולוגי.

תפקוד מערכת החיסון: בנוסף, בלוטת האדרנל משתתפת בתפקוד מערכת החיסון, ומסייעת בשמירה על בריאות הגוף בכללי.

התמודדות במצבי חירום: במצבי חירום ואיוודאות, בלוטת האדרנל משחררת אדרנלין נוסף, המגביר את יכולת הגוף להתמודד עם מצבי חירום ומצבים קשים.

ההתמודדות עם סיטואציות לחץ דורשת היכרות עם המנגנונים הפיזיים והנפשיים של הגוף. על ידי יצירת איזון והתמדה, ניתן לשפר את היכולת להתמודד עם האתגרים ולקדם את הביצועים, בין אם בעסקים או במרחב האישי.קבלו מספר טיפים שתוכלו לבצע כבר עכשיו;

תרגיל לאיזון: נסו לבצע תרגול קטן לאיזון שיעזור להפחית את רמות האדרנלין בגוף. פעם הבאה שדפיקות הלב מתחילות לטפס, נשימה עמוקה ואיטית יכולה להקל על התחושה של סטרס וחרדה ולייצוב המצב הרגשי. מצרפת כאן סרטון ובו הינך מוזמן לקחת איתי רגע לנשימה, ההכוונה מתחילה בדקה ה5:25
(הסרטון צולם לפני 4 שנים בזמן שטירקתי בהוואי)


כמו כן ישנם תוספי תזונה שעשויים לעזור בהפחתת רמות החרדה ובהקלה על תסמונות סטרס. כדי להעלות רמת האומגה-3 בגוף, ניתן להשתמש בתוספים שמכילים שמן דגים, זהו חומר שמוכח כמקדם של רמת המוח ומקבל תגובות פחותות לסטרס. כמו כן, תוספי מגנזיום יכולים לעזור להפחתת סימפטומים של חרדה, משום שמגנזיום משפר את התפקוד הנרוני ומקטין את הרמות של הורמונים כמו האדרנלין. אשר עשירים בתמציות צמחיות כמו ולריאן רוט, אגוסטיפוגה, קמומיל ושורש ולריאן, מצוינים לשימוש כתוסף תזונה יעיל להפחתת חרדה וליציבת מצבי רוח. עם זאת, כדי להקל על חרדה וסטרס, תמיד חשוב להתעזר ביעילות ובטיפולים של מומחים בתחום הבריאות והתזונה.

תרגישו חופשי להתייעץ איתי בנוגע לתוספים, אני לא מחליפה שום יעוץ רפואי מוסמך
אבל מאוד מאוד (מאוד) בקיאה בנושא

משתפת כאן עוד סרטון ובו אני ממש מדגימה את קצה הקרחון של ארסנל הטכניקות והכלים שאני מלמדת בין אם בקורסים איתי ובין אם בהרצאות. אלו לא לימודי תעודה אלא ידע בסיסי שאמורים היו ללמד אותנו עוד ביסודי. מגוון דרכי גישה לאיפוס הלופים של הביקורת וההלקאה העצמית שלנו. ומתוך הלימוד הבסיסי הזה, ההערכה העצמית שלנו כלי עצמינו עולה פלאים. וכשההערכה העצמית שלנו עולה פלאים כל הביטחון העצמי שלנו עולה מדרגה, ועוד מדרגה, ועוד... ההדגמה עצמה מתחילה בדקה ה2:30

חרדות וסטרס

אני שמחה לשתף אותך על ההרצאה שלי בנושא "ניהול מתחים, לחצים וחרדות". ההרצאה מתבססת על ניסיון רב שלי בתחום ועל ידע מקיף בפתרון דילמות ובניית אסטרטגיות להתמודדות עם סטרס ולחץ בחיים היומיומיים.

בנוסף, אני גם מציעה קורס מקיף המיועד לכל מי שרוצה ללמוד כיצד להתמודד בצורה יעילה עם האתגרים המנטליים והרגשיים בחיים. הקורס מציע כלים ואסטרטגיות מבוססות על מחקרים וניסיון פרקטי, ויכול לשמש ככלי עזר חשוב לשיפור איכות החיים ולהפחתת הלחץ היומיומי.

אם את/ה מעוניין/ת לשמוע עוד על ההרצאה או על הקורס, או אם יש לך שאלות נוספות, אנא אל תהסס/י ליצור איתי קשר. אני זמינה לתאם פגישה או לענות על כל שאלה שיש לך.

בברכה, אסתר מיכל קציר
מנטורית לחיים בריאים ומיטיבים